Προγράμματα Απώλειας Βάρους. Ποιο Θα Λειτουργήσει Πραγματικά;

Τα προγράμματα απώλειας βάρους συχνά έχουν μεγάλες αξιώσεις. Αν κατανοήσουμε την “επιστήμη” πίσω από την απώλεια βάρους, τότε θα μηδενίσουμε τις ανησυχίες μας.

Προγράμματα Απώλειας Βάρους

Το κλειδί είναι να μπορέσουμε να μην αποδεχθούμε ή να απορρίψουμε απλώς, τις αξιώσεις που απαιτεί ένα πρόγραμμα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε ποιο από αυτά είναι επιστημονικά βιώσιμο και ως εκ τούτου ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας. Για να κατανοήσουμε την αύξηση και την απώλεια του σωματικού βάρους, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σώμα έχει στην πραγματικότητα μια εξίσωση τριπλής ενέργειας.

Η εξίσωση αυτή γνωστή και ως ενεργειακό ισοζύγιο είναι:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (αυτό που τρώμε), ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (αυτό που χρησιμοποιούμε για τις δραστηριότητες) και ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ (το λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα μας).

Το πρώτο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να εξετάζουν μόνο τις εισροές και την παραγωγή ενέργειας, στην αναζήτησή τους σχετικά με τα προγράμματα απώλειας βάρους.

Έτσι προσπαθούν απλώς να τρώνε λιγότερο ή να γυμνάζονται περισσότερο, για να επηρεάσουν το βάρος τους. Είναι πολύ σημαντικό να λάμψει κάποιο φως στην τρίτη πλευρά αυτής της εξίσωσης, η οποία είναι η “ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ”!

Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Υπέρβαρου;

Πολλές εισροές μέσω ακατάλληλης διατροφής, πολύ λιγότερη απόδοση μέσω ενός ελλιπούς ενεργού τρόπου ζωής και επομένως υπερβολική αποθήκευση λίπους.

Τώρα ας δούμε έναν σημαντικό επιστημονικό παράγοντα που δεν είναι ορατός σε αυτή την εξίσωση, αλλά επηρεάζει δραστικά όλα τα προγράμματα απώλειας βάρους και αυτός είναι «η ψυχολογία του μυαλού»!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μυαλό κάνει το σώμα, να ποθεί όλες τις ανθυγιεινές τροφές και να μισεί την άσκηση. Όμως το μυαλό δεν επηρεάζει άμεσα την είσοδο και την έξοδο ενέργειας και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε.

Το μυαλό επηρεάζει το τρίτο στοιχείο, δηλαδή τα ζητήματα “αποθήκευσης ενέργειας”. Στέλνει μηνύματα στο σώμα ότι τα αποθέματα λίπους πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση αιφνίδιων ή μελλοντικών αναγκών κρίσης. Και ένα υπάκουο σώμα αποκρίνεται!

Ρυθμίζει αυτόματα τη συμπεριφορά του, δημιουργώντας μια λαχτάρα για την εισαγωγή ενέργειας και δημιουργώντας μια οργή για την παραγωγή ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατροφική συμπεριφορά μας πολλές φορές φαίνεται ακούσια και εκτός ελέγχου. Συνεπώς και τα προγράμματα απώλειας βάρους, μας φαίνονται μη βιώσιμα.

Τώρα, απλά ακούστε αυτό το κομμάτι της λογικής και οι αμφιβολίες σας για το πώς να χάσετε βάρος γρήγορα θα εξατμιστούν. Τα κατάλληλα προγράμματα απώλειας βάρους είναι αυτά που θα βοηθήσουν το μυαλό να στείλει τα σωστά σήματα στο σώμα! Αυτό είναι το μυστικό.

Γι΄αυτό οι δίαιτες και τα χάπια αδυνατίσματος δεν λειτουργούν. Απλά, δεν μπορούν να αλλάξουν την άποψη του νου για τη ζωή. Αυτό όμως, που μπορεί πραγματικά να αλλάξει την αντίληψη της απειλής του νου και να την μετατρέψει σε μια στάση αυτοπεποίθησης, είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής και η σωματική άσκηση.

Μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη σε υγιεινές τροφές, σε κατάλληλες ποσότητες και μερικές ώρες την εβδομάδα άθλησης, είναι αυτό που θα μας θέσει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Μια αγαπημένη αεροβική δραστηριότητα που έχει αναληφθεί ως καθημερινή πρόκληση, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια βάρους και την σωματική ευεξία, αλλά και την ενίσχυση της πνευματικής ποιότητας.

Ακόμη και ανάμεσα στις ασκήσεις, είναι καλύτερο να επιλέξουμε κάποιες που δεν είναι υπερβολικά έντονες ή απειλητικές για το μυαλό μας, γιατί τότε ο σκοπός νικάτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερα υπέρβαρα άτομα έχουν επιλέξει το περπάτημα, την ποδηλασία και την κολύμβηση, δηλαδή την απόλυτη φυσική και μη απειλητική άσκηση, μεταξύ όλων των προγραμμάτων απώλειας βάρους.

Σχετικά Με Τα Βιβλία Διατροφής Και Δίαιτας

Η βιομηχανία βιβλίων διατροφής είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες στον κόσμο και όλα οφείλονται σε εμάς. Έχουμε εμμονή με την απώλεια βάρους και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα για να αδυνατίσουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που δεν σας λέει το βιβλίο δίαιτας. Για παράδειγμα, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι τα περισσότερα βιβλία διατροφής δεν λειτουργούν για περισσότερο από 3 μήνες. Μάλιστα, το 65% των ανθρώπων που χάνουν βάρος το ξανακερδίζουν μέσα σε 5 χρόνια!

Αυτή η ενότητα θα σας δείξει το πώς τα βιβλία διατροφής δεν σας λένε ορισμένα πράγματα, όπως τι συμβαίνει όταν σταματήσετε να ακολουθείτε τις συμβουλές τους ή εάν λειτουργούν για περισσότερο από 3 μήνες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *