3 Μυστικά Που Δεν Σας Λέει Το Βιβλίο Δίαιτας

Αναρωτιέστε γιατί δεν χάνετε βάρος; Αν είστε σαν εμένα, έχετε δοκιμάσει κάθε δίαιτα που μπορείτε να φανταστείτε και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί – τουλάχιστον όχι μακροπρόθεσμα.

Το Βιβλίο Δίαιτας

Προσωπικά έχω δοκιμάσει την Weight Watchers (που λειτούργησε εξαιρετικά μέχρι που άλλαξε το πρόγραμμά μου και δεν μπορούσα πλέον να παρακολουθώ τις συναντήσεις), την Atkins (δεν ήταν εύκολο να την ακολουθήσει κάποιος που ταξιδεύει πολύ και αγαπάει να τρώει έξω), και τρελές δίαιτες όπως η δίαιτα της σούπας λάχανου, η δίαιτα του γκρέιπφρουτ, οι νηστείες με χυμούς και αμέτρητες άλλες.

Πεινούσα συνέχεια και δεν μπόρεσα να διατηρήσω καμία ουσιαστική απώλεια βάρους, επειδή υπάρχουν τρία μυστικά που ΚΑΜΙΑ από αυτές τις δίαιτες δεν μου αποκάλυπτε.

Πρώτον, Οι Δίαιτες Δεν Δουλεύουν, ΚΑΘΟΛΟΥ.

Οποιοδήποτε σχέδιο που είναι ιδιαίτερα περιοριστικό, δομημένο ή εξειδικευμένο είναι μη ρεαλιστικό για μακροπρόθεσμη διατήρηση. Επιπλέον, κάθε δίαιτα που απαιτεί να αποκλείσετε εντελώς τρόφιμα από τη διατροφή σας είναι συνταγή καταστροφής.

Προσωπικά, δεν μου αρέσει η σοκολάτα. Ωστόσο, όταν κάποιος μου λέει ότι δεν μπορώ ή δεν πρέπει να τρώω σοκολάτα, είναι εκπληκτικό το πώς ξαφνικά τη λαχταρώ! Όταν κάποιος αφαιρεί μια επιλογή, ο μέσος άνθρωπος θέλει αυτή την επιλογή πίσω – ακόμη και αν δεν σήμαινε πολλά όταν η επιλογή ήταν διαθέσιμη εξαρχής.

Επιπλέον, οι περισσότερες δίαιτες δεν λειτουργούν για όλους, και δεν θα ξέρετε αν μια δίαιτα λειτουργεί αν δεν τη δοκιμάσετε. Το να δοκιμάζετε πολλές δίαιτες χωρίς να βλέπετε αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει σε «απογοήτευση του διαιτώμενου», η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, απλώς προσθέτει περισσότερα κιλά.

Το Δεύτερο Σημείο Είναι Ότι Πρέπει Να Τρώτε Συχνά Για Να Ρυθμίσετε Το Μεταβολισμό Σας

Οι ακραίες δίαιτες χαμηλών θερμίδων και οι μικροσκοπικές δίαιτες «ελέγχου των μερίδων» θέτουν το σώμα σας σε κατάσταση λιμοκτονίας, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας προσκολλάται στο φαγητό επειδή δεν ξέρει πότε έρχεται το επόμενο γεύμα.

Αυτό εξηγεί πώς μπορείτε στην πραγματικότητα να τρώτε λιγότερο φαγητό και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, και παρ’ όλα αυτά να μην χάνετε βάρος. Αν η δίαιτά σας σας κάνει να αισθάνεστε συνέχεια πεινασμένοι, αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι.

Τα καλύτερα διατροφικά πλάνα απαιτούν τη λήψη πέντε ή έξι μικρών γευμάτων την ημέρα, με απόσταση μεταξύ τους όχι μεγαλύτερη από τέσσερις ώρες μαζί συνήθως με κάποιον λιποδιαλύτη για γυναίκες ή άλλες συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τέλος, Οι Δίαιτες Σας Λένε Ψέματα Στο Ότι Πρέπει Να Είστε «Υπομονετικοί»

Και να περιμένετε για παράδειγμα να χάσετε μόνο ένα με μισό κιλό maximum την εβδομάδα. Για κάποιον σαν εμένα, που είχε 30 κιλά να χάσει, αυτή η πληροφορία ήταν καταστροφική. Αν έχετε πολλά κιλά να χάσετε (20 κιλά ή περισσότερα), δεν είναι ανθυγιεινό να χάνετε τρία έως πέντε κιλά την εβδομάδα, ιδιαίτερα στην αρχή.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το μεγαλύτερο κίνητρο είναι τα πρώτα αποτελέσματα. Όταν μπορείτε να δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσετε να πιέζεστε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Τα πρώιμα αποτελέσματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την εστίαση και να διατηρήσετε την αποφασιστικότητά σας ζωντανή. Ένα εξαιρετικό φυσικό συμπλήρωμα όπως το PhenQ μπορεί να εκκινήσει τα αποτελέσματά σας από άλλες προσπάθειες απώλειας βάρους. Συμπληρώματα όπως το PhenQ μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα φοβερά πλατώ, όπου δεν μπορείτε να χάσετε άλλο βάρος με κανέναν τρόπο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *