Η Δίαιτα 7 Ημερών Με Χυμούς – Περιλαμβάνει Οδηγό Και Λίστα Για Ψώνια

Η δίαιτα 7 ημερών με χυμούς είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους και ταυτόχρονα να χάσουν βάρος.

Περιλαμβάνει 2 διαφορετικά πρωινά, 2 μεσημεριανά και 2 βραδινά για να μπορείτε να διαλέξετε, αλλά να θυμάστε ότι δεν είναι ανάγκη να την ακολουθήσετε 100% όπως σας την δίνω.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και προσαρμόστε την στα δικά σας δεδομένα.

Η Δίαιτα 7 Ημερών Με Χυμούς

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν έχω κάποιο πτυχίο από ανώτερη σχολή διατροφολογίας ή διαιτολογίας.

Είμαι μια γυναίκα που προσπαθεί καθημερινά να μαθαίνει καινούρια πράγματα σχετικά με τη δίαιτα, τη διατροφή και το αδυνάτισμα, έχει χάσει πολλά κιλά στο παρελθόν, έχει λύσει το πρόβλημα της και καθημερινά βοηθά πολύ κόσμο να μπορέσει να βελτιώσει το σώμα και την ψυχολογία του.

Μελετώ συνεχώς και ανακαλύπτω νέους τρόπους για να μπορέσω βοηθήσω όσους διαβάζουν τα άρθρα μου. Ας συνεχίσουμε όμως.

Τα βασικά σημεία της δίαιτας 7 ημερών με χυμούς είναι:

1. Αν κάποια τροφή δεν σας αρέσει, αλλάξτε την με κάποια παρόμοια. Για παράδειγμα, αν μια συνταγή περιέχει λάχανο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπανάκι ή ακόμα και με μπρόκολο.

Μπορείτε να αλλάζετε αναλόγως όλες τις συνταγές. Στο πρόγραμμα που σας δίνω έχω επιλέξει το σπανάκι επειδή μου αρέσει ιδιαίτερα!

2. Δεν μπορείτε να τρώτε στέρεες τροφές. Μόνο υγρές. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της δίαιτας. Ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο, αλλά σκεφτείτε ότι θα ακολουθήσετε αυτή τη γραμμή για 7 μόνο μέρες και σε καμία περίπτωση περισσότερο.

3. Αν έχετε πονοκέφαλο ή δυνατές λιγούρες, μην φοβηθείτε. Είναι φυσιολογικό για τις πρώτες 2-4 μέρες. Απλά συγκεντρωθείτε στον στόχο σας και επιμείνετε στους χυμούς σας.

Αν παρόλα αυτά η επιθυμία σας για στέρεα τροφή είναι πολύ δυνατή, πιείτε έναν ακόμα χυμό.

4. Πίνετε τουλάχιστον 2 ποτήρια (μισό λίτρο) νερό μετά από κάθε γεύμα με χυμούς. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε αρκετό νερό και στη διάρκεια της ημέρας.

5. Ξεκινήστε την ημέρα σας στύβοντας μισό λεμόνι μέσα σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Εγώ πίνω ένα τέτοιο ρόφημα μόλις ξυπνήσω κάθε πρωί. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε το πεπτικό σας σύστημα και να πάρετε μια καλή ώθηση ενέργειας.

Δίαιτα 7 Ημερών
Θα τη δοκιμάσετε;

6. Σας συμβουλεύω να πίνετε γύρω στους 4 με 6 χυμούς των 2 ποτηριών την ημέρα. Αν θέλετε μπορείτε να πίνετε και μεγαλύτερους. Δυόμιση ποτήρια την κάθε φορά είναι μια χαρά νομίζω.

Θα σας δώσω μια λίστα με συνταγές για να ξεκινήσετε με διαφορετικές επιλογές χυμών. Μπορείτε να διαλέξετε όποιους σας αρέσουν κατά τη διάρκεια της δίαιτας των 7 ημερών με χυμούς.

Η λίστα φτιάχτηκε με στόχο να τους δοκιμάσετε όλους και σας προτείνω να το κάνετε. Θα ανακαλύψετε νέες γεύσεις.

Σας δίνω επίσης και τη λίστα με τα ψώνια που χρειάζεται να κάνετε για όλη την εβδομάδα, καθώς και μια εκτίμηση για το πόσο θα κοστίσουν, για να μπορέσετε να κανονίσετε τα χρήματα σας.

Και οι δύο λίστες υπάρχουν σε εκτυπώσιμη μορφή (σε αρχείο pdf) ώστε να μπορείτε να την τυπώσετε ή να κρατήσετε τη σύνοψη στον υπολογιστή σας.

Ζητώ μόνο να κάνετε ένα share ώστε να μπορέσουν να διαβάσουν το άρθρο μου και οι φίλοι σας και να γνωρίσουν αυτόν τον τρόπο δίαιτας. Ίσως να είναι η δίαιτα που έψαχναν!

Η Διαιτα Των 7 Ημερών Με Χυμούς

[table] Πρωινά,Μεσημεριανά,Bραδινά
Πρωινή Χαρά,Άγριο Πράσινο,Παθιασμένο Δειλινό
2 μήλα,1 μήλο,1 παντζάρι
1 αγγούρι,1 αγγούρι,1 αγγούρι
1 κούπα φράουλες,4 μίσχοι σέλινο,1 καρότο
1 πορτοκάλι,λίγα φύλλα σπανάκι,1 μήλο
λίγα φύλλα σπανάκι,μισό λεμόνι,λίγο σπανάκι
λίγο τζίντζερ, λίγο τζίντζερ, μισό λεμόνι
Ταραγμένος Χυμός,Απογευματινή Μπρουσκέτα,Πράσινη Μηχανή
2 μήλα,2 ντομάτες,λίγο σπανάκι
1 πορτοκάλι,1-2 πουρίθρες σκόρδο,2 μήλα
1 αγγούρι,λίγο βασιλικό,αρκετό σπανάκι
μισό λεμόνι,μισό λεμόνι,1 αγγούρι
λίγο σπανάκι,-,2 μίσχοι σέλινο
-,-,1 καρότο
-,-,λίγο τζίντζερ
[/table]

Για να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο αρχείο, κάντε δεξί κλικ και “αποθήκευση ως” εδώ:
Η Δίαιτα 7 Ημερών Με Χυμούς – Αρχείο PDF

Ας συνεχίσουμε όμως με τα πιο δύσκολα… Τα έξοδα!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να αγχώνεστε  γιατί πραγματικά το κόστος της συγκεκριμένης δίαιτας είναι πολύ μικρό, αν σκεφτείτε ότι θα κάνετε τα ψώνια σας με βάση τη λίστα που σας προτείνω, για 1 εβδομάδα.

Σημειώνω ότι η λίστα έχει τις μισές ποσότητες στα μήλα, τα αγγούρια, το σέλινο και το σπανάκι και την έφτιαξα ακολουθώντας την πρώτη συμβουλή που σας δίνω πιο κάτω.

Απλά, στα μέσα της εβδομάδας υπολογίστε περίπου άλλα 9 ευρώ για να πάρετε και τα υπόλοιπα.

Ίσως να έχω κάνει κάποιο λάθος στις τιμές και/ή τις ποσότητες. Αν κάποιος αναγνώστης το εντοπίσει, ας αφήσει ένα μήνυμα για να το διορθώσω.

Η Λίστα Για Τα Ψώνια Σας

[table] Είδος, Τιμή
12 πράσινα μήλα (Grand Smith), €2.60
12 αγγούρια, €4.80
1 μάτσο σέλινο, €0.40
1 κιλό σπανάκι, €1.00
1 κιλό καρότα, €0.60
2 κιλά πορτοκάλια, €0.90
2 κιλά ντομάτες, €2.10
1 σκόρδο, €0.50
1 κιλό παντζάρια, €0.80
1 πακέτο βασιλικός, €1.00
1 συσκευασία φράουλες, €1.20
1 λάχανο, €0.50
1 ρίζα τζίντζερ, €0.80
1 κιλό λεμόνια, €0.80
ΣΥΝΟΛΟ, € 18
[/table]

Κάντε δεξί κλικ και “αποθήκευση ώς” για να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ:
Λίστα Με Ψώνια – Αρχείο PDF

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία, θα χρειάζεστε το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader, το οποίο μπορείτε να το βρείτε δωρεάν εδώ,

Μερικές Χρησιμες Συμβουλές Για Τη Δίαιτα 7 Ημερών Με Χυμούς

1. Ίσως να θέλετε να χωρίσετε τα ψώνια για τη δίαιτα 7 ημερών σε δυο διαφορετικές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσετε τα χρήματα μαζεμένα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό αγοράζοντας 12 μήλα, 12 αγγούρια, ένα μάτσο σέλινο και δυο-τρία μάτσα σπανάκι (ή ανάλογη ποσότητα λάχανο αν το έχετε επιλέξει).

Έτσι θα περάσετε την μισή εβδομάδα και θα έχετε περιθώριο να αγοράσετε τις ίδιες ποσότητες για την υπόλοιπη.

2. Μετά από 3-4 μέρες θα αρχίσετε να νιώθετε αφθονία ενέργειας. Οι πονοκέφαλοι θα σταματήσουν και δεν θα πεινάτε όπως στην αρχή.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περάσει το δύσκολο σημείο της δίαιτας και σίγουρα θα έχετε αποβάλλει πάρα πολλές τοξίνες από το σώμα σας. Συνεχίστε με το ίδιο πάθος μέχρι το τέλος. Γιατί να σταματήσετε άλλωστε τώρα που όλα είναι πιο εύκολα;

3. Πάντα να πλένετε και να καθαρίζετε προσεκτικά τα τρόφιμα με τα οποία θα φτιάχνετε τους χυμούς σας!
Καθαρίστε τον αποχυμωτή σας μετά από κάθε χρήση.

4. Σας προτείνω να πάρετε σακούλες για τρόφιμα και να χωρίζετε τα γεύματα σας από πριν, έτσι ώστε να τα έχετε έτοιμα στην ώρα τους και να γλιτώνετε και ταλαιπωρία. Θα γλιτώστε πολύ χρόνο και κόπο τα πρωινά που θα θέλετε να πιείτε γρήγορα το χυμό σας.

5. Σιγουρευτείτε ότι αφαιρείτε προσεκτικά τα κουκούτσια από τα μήλα. Πιστέψτε με. Δεν κάνει να τα βάζετε στον αποχυμωτή.

6. Τα παγάκια θα απογειώσουν τους χυμούς σας. Μην ξεχνάτε ότι πιάνουν χώρο στο ποτήρι και μάλλον θα πίνετε μικρότερες ποσότητες. Φροντίστε να υπολογίσετε τη διαφορά.

7. Μην βάζετε αλάτι. Μπορείτε να δοκιμάσετε στις συνταγές σας να προσθέσετε πιπέρι, φρέσκα φύλλα μέντας, βασιλικό, ρίγανη, σχοινόπρασο ή θυμάρι.

Μήπως Να Ζητήσετε Δώρο Έναν Αποχυμωτή;
Μήπως Να Ζητήσετε Δώρο Έναν Αποχυμωτή;

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κατά γράμμα το πρόγραμμα που σας δίνω. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με δικές σας επιλογές λαχανικών και φρούτων. Δείτε το πρόγραμμα μου σαν οδηγό και αυτοσχεδιάστε.

Αν φτιάξατε μια ενδιαφέρουσα και γευστική συνταγή, μοιραστείτε τη μαζί μας, γράφοντας τη στα σχόλια!

Το Δώρο Μου!

Αν δεν το έχετε ήδη αποκτήσει, μπορείτε να κατεβάσετε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο Χάστε Κιλά Τρώγοντας! Δίνοντας το email σας θα σας στείλω link για να το κατεβάσετε, καθώς και διάφορες πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το βάρος σας και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Κλείνοντας…

Θέλω να σας θυμίσω κάτι πολύ σημαντικό. ΜΗΝ κάνετε αυτή τη δίαιτα για πάνω από 7 ημέρες. Θα ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας και δεν θα έχετε και τόσο θετικά αποτελέσματα, όσο νομίζετε.

Αφήστε να περάσουν 3-4 μήνες και αν θέλετε μπορείτε να κάνετε πάλι δίαιτα με χυμούς.

Διαβάστε για πρόσθετες πληροφορίες το άρθρο μου:
Δίαιτα Αποτοξίνωσης – Μπορώ Να Χάσω Βάρος;

Φροντίστε επίσης να διατηρήσετε τόσο τα αποτελέσματα στο βάρος σας, όσο και στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας, ακολουθώντας μια σωστή διατροφή σε συνδυασμό με συχνή, μέτρια άσκηση.

Καλή συνέχεια!

7 σκέψεις για το “Η Δίαιτα 7 Ημερών Με Χυμούς – Περιλαμβάνει Οδηγό Και Λίστα Για Ψώνια”

    1. Ο σκέτος καφές συνήθως δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δίαιτα, αρκεί να κρατείται σε χαμηλά επίπεδα επειδή “στρεσσάρει” το σώμα και δεν του επιτρέπει να δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα. Σε λογικές ποσότητες όμως όλοι οι ειδικοί τον αποδέχονται.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *