10 Οφέλη Της Άσκησης (Στα Γρήγορα!)

Διατροφή μετά την άσκηση

Αποκλείεται να μην ξέρετε ότι η άσκηση κάνει καλό. Έτσι απλά όμως; Ελάτε να δούμε στα γρήγορα 10 λόγους για τους οποίους είναι καλό να γυμνάζεστε με βάρη:

Οφέλη Της Γυμναστικής

  1. Μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και θανάτου από καρδιακά νοσήματα
  2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη
  3. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και αντίστοιχα συμβάλει στη μείωση της πίεσης σε υπερτασικά άτομα
  4. Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου
  5. Συντελεί στον έλεγχο της κατάθλιψης και του άγχους
  6. Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους
  7. Ενδυνάμωση των μυών και δημιουργία υγιών οστών και αρθρώσεων
  8. Βοηθά τα άτομα μεγάλης ηλικίας να γίνουν δυνατότερα και να μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα
  9. Προάγει τη ψυχολογική ευεξία
  10. Απογειώνει τα αποτελέσματα συμπληρωμάτων όπως οι σταγόνες Eco Slim

Επιλογές Άσκησης Στο Σπίτι

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, οι άνθρωποι όλο και περισσότερο δεν ασκούνται στο σπίτι. Είτε πηγαίνουν στο γυμναστήριο είτε βγαίνουν για τρέξιμο. Είναι επειδή αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για άσκηση και δεν θέλουν να περάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους στο γυμναστήριο.

Αλλά με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε ακόμα να βρείτε τρόπους για να ασκηθείτε στο σπίτι χωρίς να ξοδέψετε τα χέρια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα βάρη ή ακόμα και είδη οικιακής χρήσης, όπως κουτάκια με φαγητό ή μπουκάλια νερού ως βάρη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με αυτά τα αντικείμενα και είναι επίσης πολύ πιο βολικό από το να βγείτε για τρέξιμο!

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τους μύες σας σε καλή κατάσταση είναι να ασκηθείτε στο σπίτι. Με τη βοήθεια των ελεύθερων βαρών, μπορείτε να κάνετε διάφορες ασκήσεις, από πιέσεις πάγκου μέχρι squats.

Τα ελεύθερα βάρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε φόρμα και να παραμείνετε υγιείς. Είναι επίσης πολύ πιο ασφαλή από τα μηχανήματα που απαιτούν από εσάς να χρησιμοποιείτε το σωματικό σας βάρος ως αντίσταση. Εάν είστε απασχολημένοι, μπορείτε να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς με μια απλή ρουτίνα προπόνησης που δεν απαιτεί βαρύ εξοπλισμό.

Σημείωση: Το γόνατο του δρομέα είναι ένας κοινός τραυματισμός μεταξύ των δρομέων, που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη πρόσκρουση στο έδαφος. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση ελεύθερων βαρών και μηχανημάτων σε ένα γυμναστήριο.

Δεν είναι μόνο οι δρομείς που κινδυνεύουν να πάθουν αυτόν τον τραυματισμό, πολλοί άλλοι αθλητές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πρόληψή του, αλλά είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ρουτίνα άσκησης.

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν. Δεν χρειάζεται να κάνετε πρωταθλητισμό. Αρκεί να γυμνάζεστε με μέτριο ρυθμό δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *