Αυτή Είναι η Χειρότερη Ώρα για Φαγητό, αν Θέλετε να Χάσετε Βάρος

Αν δουλεύετε μέχρι αργά το απόγευμα και έχετε καθιερώσει το μεγάλο γεύμα σας να είναι μετά την δουλειά, σίγουρα σαμποτάρετε την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος.

Αυτή Είναι η Χειρότερη Ώρα για Φαγητό

Μια πρόσφατη μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι σε δείγμα 1.200 Ισπανών, αυτοί που έτρωγαν μεσημεριανό μετά τις 3μ.μ. δυσκολεύτηκαν περισσότερο να χάσουν βάρος.

Πώς Μπορεί Το Μεσημεριανό Να Καταστρέψει Την Προσπάθεια Σας Στο Αδυνάτισμα;

Ακριβώς όπως η υπνηλία καθορίζεται από τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, η πείνα ακολουθεί και αυτή τους δικούς της κύκλους, σύμφωνα με οδηγίες που παίρνει ο εγκέφαλος από το σώμα σας.

Υπάρχουν ώρες που ο οργανισμός σας έχει προετοιμαστεί για να δεχτεί τροφή και ώρες που μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά από ό,τι θα θέλατε.

Υπάρχουν δηλαδή χρονικές περίοδοι μέσα στην ημέρα, που το σώμα σας είναι λιγότερο ευαίσθητο στην ινσουλίνη και θα δυσκολευτείτε περισσότερο αν θέλετε να κινητοποιήσετε το αποθηκευμένο λίπος και να χάσετε βάρος.

➠ Αν θέλετε να ρυθμίσετε την πείνα σας και να βελτιώσετε την συμπεριφορά του σώματος σας ως προς τις καύσεις, το Garcinia Cambogia μπορεί να σας δώσει άμεσα την λύση που ψάχνετε.

Πρωινό Και Βραδινό…

Παρόλο που η ώρα του μεσημεριανού επηρεάζει άμεσα την περίμετρο της μέσης και των γλουτών μας, οι ερευνητές φαίνεται να μην έχουν ακόμα καταλήξει σχετικά με το αν συμβαίνει το ίδιο με το πρωινό και το βραδινό γεύμα μας.

Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, όπου σχεδόν οι μισές θερμίδες των Ισπανών καταναλώνονται στο μεσημεριανό.

Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε, ότι κατά βάση οι στατιστικές δείχνουν ότι αν μεταφέρετε τις περισσότερες θερμίδες σας στο μεσημεριανό σας γεύμα, θα χάσετε περισσότερο βάρος και θα βελτιώσετε τον Δείκτη Μάζας του Σώματος σας.

Σύμφωνα με το World Obesity Federation, περίπου το 40% των γυναικών στην Αμερική, είναι παχύσαρκες, ενώ σε άλλες χώρες όπου το μεσημεριανό είναι κατά παράδοση μεγαλύτερο, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα, με την Ισπανία να έχει 21%, την Γερμανία 24% και την Ουγγαρία 31% παχύσαρκες γυναίκες.

Ο Ελληνικός Τρόπος Διατροφής, Μάλλον Δεν Βελτιώνει Την Κατάσταση

Στην Ελλάδα, είναι γνωστό πλέον ότι συνηθίζουμε να μην παίρνουμε κανονικό πρωινό. Αυτό μπορεί σίγουρα να μας προσθέσει μερικά κιλά. Τις περισσότερες φορές σε λίπος.

Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, αν σκεφτούμε ότι αν και το μεσημεριανό μας είναι αρκετά “γεμάτο”, τοποθετούμε τις περισσότερες θερμίδες μας στο τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα καταστροφικό σε μια προσπάθεια για αδυνάτισμα, αλλά και στην γενικότερη υγεία μας.

Σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες τρώνε το 40% των θερμίδων τους μοιρασμένο σε πρωινό και μεσημεριανό και το υπόλοιπο 60% το αφήνουν για το βράδυ!

Είναι πολύ βασικό να φροντίζετε να τρώτε υγιεινά.

Αν καταφέρετε να τρώτε τις περισσότερες θερμίδες σας στο μεσημεριανό, θα βρίσκεστε σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο.

Αν μπορέσετε να μεταφέρετε το μεσημεριανό σας κάπου πριν τις 15:00, τότε σίγουρα θα δείτε μεγάλη βελτίωση στα αποτελέσματα σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *