Νερό – Πώς Θα Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

Νερό - Πώς Θα Σας Βοηθήσει Να Χάσετε ΒάροςΕίναι σε όλους μας γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα νερού παγιδευμένη μέσα στα εύθραυστα τοιχώματα των κυττάρων μας. Πίνουμε νερό με σκοπό να διατηρήσουμε την ιδανική ενυδάτωση του σώματος μας, να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας διώχνοντας τις τοξίνες, να διατηρήσουμε την θερμοκρασία μας (κρυώνοντας το δέρμα μας με την εξάτμιση του ιδρώτα), να προστατέψουμε την λειτουργικότητα των αρθρώσεων μας και να βοηθήσουμε την διαδικασία της πέψης.

Πόσο Νερό Πρέπει Να Πίνουμε;

Η ελάχιστη ποσότητα νερού που προτείνεται συνήθως και ανάλογα πάντα με την εποχή, είναι 2 λίτρα, επειδή τόσο είναι το νερό που αποβάλλει το σώμα μας στη διάρκεια της ημέρας με τον ιδρώτα, τα ούρα και άλλες λειτουργίες του οργανισμού μας. Αν δεν φροντίζουμε να αναπληρώνουμε το χαμένο νερό, το σώμα αφυδατώνεται και οι λειτουργίες του αρχίζουν να υποφέρουν.

Για σκεφτείτε λίγο… Πολλοί επιστήμονες θα σας ζητήσουν να ελαττώσετε αυτά που τρώτε, αλλά ποτέ δεν θα σας προτείνουν να πίνετε λιγότερο νερό!

Το Νερό Και Ο Μεταβολισμός Μας

Ο μεταβολισμός μας, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού μας, εξαρτάται από το νερό για να λειτουργήσει σωστά. Χωρίς αρκετό νερό, η διαδικασία της διάσπασης των τροφών και η μετατροπή τους σε ενέργεια γίνεται πολύ πιο αργά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καίγονται λιγότερες θερμίδες και να χάνουμε λιγότερο λίπος από αυτό που θα μπορούσαμε αν δεν είχαμε αφυδατωθεί.

Ένας από τους λόγους που πολλοί «κολλάνε» σε κάποια φάση της δίαιτας τους και δεν χάνουν άλλα κιλά, είναι και το ότι δεν πίνουν αρκετό νερό.

Διαβάστε επίσης: 5 Συμβουλές Για Να Αυξήσετε Τον Μεταβολισμό σας

Το νερό παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της αποβολής των υπολειμμάτων της χώνεψης. Να το πω με άλλα λόγια; Δεν σας βοηθάει να βγαίνετε σύντομα από την τουαλέτα! Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς την δυσκοιλιότητα. Εκτός αυτού, δεν χωνεύετε σωστά αυτά που τρώτε και δεν έχετε αρκετή ενέργεια στη διάρκεια της ημέρες. Φανταστείτε τώρα τι συμβαίνει, όταν το σώμα σας δώσει σήμα ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια.

Αν σκέφτεστε ότι κάπως έτσι θα αρχίσετε να τρώτε ακόμα περισσότερο, τότε έχετε καταλάβει που το πάω και μάλλον το άρθρο μου σας έχει ήδη βοηθήσει και…

Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάνατε ένα share και μοιραζόσασταν όσα γράφω με τους φίλους σας!

Νερό Και Μεταβολισμός
Μην το πίνετε “μονοκοπανιά”..!

Σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να αναφέρω ότι από τα παλιά τα χρόνια, τότε που στη χώρα μας ο κόσμος δεν μπορούσε να βρίσκει τροφή λόγω του πολέμου, χρησιμοποιούσε το νερό για να γεμίσει το στομάχι του. Μάλλον θα λειτουργούσε το κόλπο γιατί ακόμα και σήμερα ξέρω ανθρώπους που καταφέρνουν να ελέγχουν την πείνα τους με αυτόν τον τρόπο.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε και να μου αφήσετε ένα σχόλιο με την δική σας εμπειρία!

Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Το νερό θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος του άδειου στομαχιού σας και τρώγοντας μια μικρή ποσότητα φαγητού, θα ξεγελάσετε το σώμα σας και θα σταματήσει να σας ταλαιπωρεί με σήματα πείνας.

Είναι σαν να τοποθετείτε ένα προσωρινό και ακίνδυνο γαστρικό μπαλόνι χωρίς να χαλάσετε χρήματα και χωρίς να επισκεφθείτε κανέναν ειδικό που θέλει να σας ταλαιπωρήσει για να χάσετε βάρος!

Να θυμάστε ότι…

Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλα θα πλεονεκτήματα που έχει η σωστή ενυδάτωση του σώματος σας, θα πρέπει μοιράσετε την ποσότητα του νερού που πίνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην πίνετε 2 λίτρα νερού με τη μία, γιατί το σώμα σας θα κρατήσει αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή και το υπόλοιπο θα το αποβάλει.

Δεν χρειάζεται να περιορίζεστε μόνο στο νερό. Υπάρχουν και τα φρούτα εκεί έξω!

Κάτι ακόμα… Μείνετε μακριά από το αλκοόλ. Δεν το συζητάμε. Μην περιμένετε να σας κάνω τη χάρη και βρω κάποια δικαιολογία για να συνεχίσετε να πίνετε δροσιστικά κοκτέιλ στην παραλία, κάτω από τον ήλιο… Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο περισσότερο αφυδατώνεστε. Τους λόγους τους ξέρετε καλά.

Γιατί δεν σηκώνεστε τώρα να πιείτε ένα ποτήρι νερό; Στην υγειά σας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *