Λίπος Στην Κοιλιά: Πώς Καίγεται Επιτέλους; [+Οδηγός]

Το λίπος στον κοιλιά είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος μπελάς ανδρών και γυναικών, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος. Είναι το πιο δύσκολο σημείο και αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να το διώξουμε.

Aν και σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την αποθήκευση, αλλά και το κάψιμο λίπους στο σώμα μας, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα.

Λίπος Στην Κοιλιά

Υπάρχει ένας απόλυτος οδηγός αυτή τη στιγμή online, που δίνει πραγματικά πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Δεν προτείνει απλά και μόνο μια δίαιτα για κοιλιά. Ο οδηγός που παρουσιάζεται περιλαμβάνει:

 1. πλήρες πρόγραμμα για να καταπολεμήσετε το τοπικό πάχος
 2. πρόγραμμα για γυμναστική
 3. προτεινόμενα προϊόντα αδυνατίσματος
 4. την καλύτερη δίαιτα για κοιλιά που μπορείτε να βρείτε
 5. μια πληθώρα συμβουλών για να τα καταφέρετε.

► Κάντε κλικ εδώ: Λίπος Στην Κοιλιά: Πώς Θα Το Εξαφανίσετε!

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Γιώργος Καρτάλιας του ArxizoDiaita.gr, έχει κάνει μια τεράστια έρευνα και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τις πληροφορίες που παραθέτει.

Δίνει, εκτός των άλλων, επιπλέον πληροφορίες σχετικά με:

 • Τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά και βοηθούν το τοπικό αδυνάτισμα
 • Βότανα για λίπος στην κοιλιά, αλλά και για γενικότερη υγεία
 • Ασκήσεις που καίνε το λίπος στην κοιλιά, αλλά έχουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα

Πάντα πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια δίαιτα για κοιλιά που να έχει αποτελέσματα. Σήμερα έχω προβληματιστεί. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα.

Δεν λέω ότι προτείνει την απόλυτη λύση, απλά την καλύτερη μέχρι τώρα. Δεν μας δείχνει πώς θα αντιστρέψουμε την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε αισθητά την κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο άρθρο του: “Ξέρετε… Μερικές φορές η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο συμβαίνει κάτι, αλλά μέσα από μακροχρόνιες παρατηρήσεις μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.”

Υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές που ενώ δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, έχουν δείξει σε βάθος χρόνου ότι έχουν αποτέλεσμα. Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για κοιλιά, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αναθεωρείτε λίγο τις απόψεις σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους, είτε πρόκειται για λίπος στην κοιλιά ή κάπου αλλού,  εξαρτάται από την τροποποίηση, μέχρι ένα σημαντικό βαθμό, των συνηθειών του τρόπου ζωής που ακολουθούμε. Συνήθως μας διαφεύγει όμως, είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα!

Μπορείτε Να Χάσετε Λίπος Στην Κοιλιά Μόνο;

Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα με σιγουριά από την επιστημονική κοινότητα. Μέχρι τώρα πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Μην βιάζεστε να διώξετε το λίπος της κοιλιάς μέσα σε μια μέρα. Το σώμα σας δεν θα συνεργαστεί. Φροντίστε να συντονιστείτε εσείς μαζί του!

Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να παίξει ρόλο, αν και όχι τόσο καθοριστικό, στο κατά πόσο θα αποθηκεύετε λίπος γύρω από την μέση σας. Προσέξετε λίγο τα παρακάτω σημεία και σίγουρα θα μπορέσετε να βελτιώσετε αισθητά την εικόνα σας, αν δώστε χρόνο στο σώμα σας ώστε να προσαρμοστεί.

Πώς Καίγεται Το Λίπος Στην Κοιλιά;

Εάν δοκιμάσετε να αλλάξετε σημαντικά τον τρόπο που ζείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες είναι να απογοητευθείτε με τις προσπάθειες που κάνετε για απώλεια βάρους.

Πώς Καίγεται Το Λίπος Στην Κοιλιά

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε ιδιαίτερα όταν ψάχνετε μια δίαιτα για κοιλιά που να έχει αποτελέσματα.

Να θυμόσαστε ότι τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάσετε βάρος μόνο από ένα σημείο.

Είναι Ο Μεγαλύτερος Εχθρός Όσων Προσπαθούν Να Χάσουν Τοπικά Βάρος

Μαζί με τα παχάκια γύρω από τους γλουτούς, έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και… μεταξύ μας, νομίζω θα συνεχίσει να κάνει δύσκολη την ζωή όλων μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Βλέπετε, μέχρι τώρα ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε επιλεκτικά βάρος από ένα σημείο μόνο του σώματος μας.

Η μόνη λύση είναι να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα που θα μας διώξει συνολικά μερικά κιλά και με τον καιρό η σιλουέτα μας θα αρχίζει να διαγράφεται καλύτερα..

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα γονίδια μας, αφού αυτά αποφασίζουν για το πώς θα κατανεμηθεί το λίπος στο σώμα μας και ποιος θα είναι ο ρυθμός που καίγεται από κάθε σημείο.

Υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερα στην απώλεια βάρους, πέρα από την δίαιτα και την γυμναστική. 

Συνεχίστε να διαβάζετε!

Για Να Χάσετε Λίπος Στην Κοιλιά, Αποφύγετε Τις Σκέψεις Αυτο-Σαμποτάζ

Οι σκέψεις αυτο-σαμποτάζ σας κάνουν περισσότερο κακό από τα ψεύτικα χάπια αδυνατίσματος (δείτε το Forskolin αν ψάχνετε κάτι που να έχει αποτέλεσμα).

Αποφύγετε Τις Σκέψεις Αυτο-Σαμποτάζ

Απλά φανταστείτε εάν σκεφτόσασταν πάντα ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που χρειάζεται για να χάσετε βάρος, πώς θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους;

 • Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς (sit-ups) και κάμψεις (push-ups), μάλλον βγάζετε συμπεράσματα και γίνεστε πολύ αυτο-αναλυτικοί πριν καν δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις.
 • Εάν νομίζετε ότι κάνοντας 30 κάμψεις είναι αφόρητο για σας, τότε ξεκινήστε με λιγότερες. Ξεκινήστε με 10 κάμψεις και επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν το επιτύχετε!
 • Μετά δοκιμάστε να προσθέσετε μια ή δυο έξτρα κάμψεις κάθε μέρα στο πρόγραμμα σας μέχρι να φτάσετε στον αρχικό στόχο των 30 κάμψεων.

Βλέπετε πως όταν ξεκινάτε με λιγότερες ασκήσεις, η επίτευξη των στόχων σας γίνεται ευκολότερη!

Αντί να σκέφτεστε υπερβολικά, απλά δράστε και κάντε το! Τον χρόνο που σπαταλάτε στο να σκέφτεστε και να κριτικάρετε τον εαυτό σας, θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιείτε για κάποια άσκηση.

Η σπατάλη του χρόνου δεν σας βοηθάει σε τίποτα, ενώ η άσκηση θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Για Να Χάσετε Λίπος  Στην Κοιλιά, Ζητήστε Υποστήριξη

Η κατάλληλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για να σας παρακινήσει και να σας κρατήσει αποφασιστικούς. Χωρίς στήριξη δεν θα μπορέσετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά αποτελεσματικά!

Ζητήστε Υποστήριξη

Γι’αυτό είναι απαραίτητο να ζητήσετε στήριξη από τους φίλους και την οικογένεια σας, που σας κατανοούν και υποστηρίζουν τους στόχους σας.

Περικυκλώστε τον εαυτό σας με θετικά άτομα και μείνετε μακριά από ανθρώπους που σας βρίσκουν μόνο ελαττώματα!

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορέσετε να χάσετε βάρος. Ο οργανισμός μας είναι μια πολύπλοκη μηχανή και σίγουρα πολλές λειτουργίες του παραμένουν άγνωστες μέχρι και σήμερα.

Εύχομαι καλή αρχή σε όσους έχουν ήδη πάρει το κουράγιο να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι το διαφορετικό!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *