Λεκιθίνη: Αδυνάτισμα και Υγεία σε Ένα Απόλυτα Φυσικό Συμπλήρωμα

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι πολύ πιθανόν να σας έχουν πει ότι η λεκιθίνη στο αδυνάτισμα μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι έτσι; Συνεχίστε να διαβάζετε!

λεκιθινη αδυνατισμα

Ας είμαστε ειλικρινείς: τα μισά από όσα ακούτε ή διαβάζετε είναι υπερβολές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αδυνατίσεις εντάσσοντας τη λεκιθίνη στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι θεωρούν ότι τους έχει βοηθήσει να χάσουν βάρος. Κάποιοι άλλοι ορκίζονται στα θετικά της αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής είναι ξεπερασμένο, ίσως λόγω της ανεπάρκειας του, όσο αφορά το αδυνάτισμα.

Υπήρξε μια εποχή που τα συμπληρώματα λεκιθίνης έκαναν τεράστιες πωλήσεις, στα φαρμακεία κυρίως. Σήμερα μάλλον οι απόψεις των χρηστών συγκλίνουν στο ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την υγεία μας και όχι για να χάσουμε βάρος.

Τι Είναι Η Λεκιθίνη;

ΛεκιθίνηΈνα λίπος ή έλαιο, εκτός από τα τριγλυκερίδια, είναι δυνατόν να περιέχει σε μικρότερη αναλογία και άλλα λιπίδια που η παρουσία τους στο μόριο επηρεάζει κατά πολύ την ποιότητα του λιπιδίου, την διατροφική αξία, τον τρόπο επεξεργασίας.

Μία τέτοια κατηγορία λιπιδίων είναι και τα φωσφολιπίδια, στα οποία ανήκει και η λεκιθίνη και τα οποία περιέχουν φώσφορο, τριγλυκερίδια και γλυκολιπίδια στο μόριο τους.

Είναι μια ασφαλής και υγιεινή ουσία (ένας γαλακτοματοποιητής) που χρησιμοποιείται για τη μείωση των λιπιδίων του αίματος και κυρίως των τριγλυκεριδίων.

Πλούσιες πηγές λεκιθίνης είναι ο κρόκος του αυγού και η σόγια. Όσον αφορά τους λιποτρόπους παράγοντες, αυτοί χρησιμοποιούνται στη λιπώδη διήθηση του ήπατος (για να καθαρίζουν το ήπαρ). Δεν βοηθούν όμως στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στο αδυνάτισμα.

Λεκιθίνη Και Αδυνάτισμα

Οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην καλυτέρευση της μνήμης, στην μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη από πέτρες της χολής.

Παρά τις εικασίες για τις θετικές επιδράσεις της λεκιθίνης στο αδυνάτισμα, καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη δεν έχει αποδείξει κάτι τέτοιο.

Δεν συνεισφέρει στη μείωση του αποθηκευμένου λίπους στον οργανισμό και δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Που Θα Την Βρείτε

Στα φαρμακεία θα βρείτε σκόνη ή κάψουλες που περιέχουν λεκιθίνη. H λεκιθίνη συγκαταλέγεται στα λεγόμενα λιποτροπικά.

Συνήθως, στις οδηγίες τα σκευάσματα λεκιθίνης συμβουλεύουν να τρώμε γεύματα με λίγες θερμίδες και σε κάθε γεύμα να παίρνουμε και μία-δύο κουταλιές λεκιθίνης, ώστε να αυξάνουμε το μεταβολισμό των λιπών.

Εάν έχετε υψηλή χοληστερίνη, ίσως σας βοηθήσει η λεκιθίνη στον έλεγχό της.

Μπορεί Να Έχει Ανεπιθύμητα Αποτελέσματα;

Δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες όταν λαμβάνει κανείς 10 έως 30 γραμμάρια λεκιθίνης την ημέρα. Όμως σε υψηλότερες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα, διάρροια, εξάνθημα, πονοκέφαλο, ναυτία, εμετό, ζάλη και μία έντονη οσμή στο σώμα.

Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος;

Οπως είπαμε και στην αρχή, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν υπάρχουν θαυματουργά χάπια αδυνατίσματος, αλλά ακόμα και αν υπήρχαν, η λεκιθίνη δεν θα ήταν ένα από αυτά.

Μην επαφίεστε σε κάποιο χάπι για να χάσετε βάρος. Η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από εσάς και να τελειώσει με εσάς. Τα υπόλοιπα είναι εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ξεκινήστε με μια σχετικά εύκολη δίαιτα, κινηθείτε λίγο περισσότερο και αν θέλετε μετά, δοκιμάστε την και πείτε μας την δική σας άποψη για την λεκιθίνη στο αδυνάτισμα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *