Μπορεί Η Γυμναστική Να “Σφίξει” Το Λίπος;

Τελικά τι συμβαίνει με το λίπος όταν γυμναζόμαστε; Γίνεται μυική μάζα; Σφίγγει και φαινόμαστε παχύτεροι; Για να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά…

Γυμναστική και λίπος

Πρόκειται για μια παντελώς λάθος άποψη φυσικά η οποία βόλευε τα μεγάλα κέντρα αδυνατίσματος, που ως γνωστόν πουλούσαν πανάκριβα πακέτα με μασάζ αδυνατίσματος και παθητικές γυμναστικές.

Δυστυχώς αυτή η άποψη εξακολουθεί να τρομοκρατεί ακόμα πολλές γυναίκες που μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν δίαιτα.

Στο σπίτι, μπορείτε να έχετε όλα τα οφέλη της άσκησης χωρίς καμία από τις ενοχλήσεις. Δεν χρειάζεται να πάτε σε γυμναστήριο, να αγοράσετε συνδρομή ή να πληρώσετε για προσωπική προπόνηση.

Μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις στην άνεση του σπιτιού σας. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα σας και είναι αρκετά εύκολες ώστε ακόμη και οι αρχάριοι να μπορούν να τις κάνουν. Η άσκηση στο σπίτι με ελεύθερα βάρη είναι ιδανική λύση για άτομα που θέλουν να ασκηθούν αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό ή γυμναστήρια στο σπίτι τους.

Ας εξηγήσουμε λοιπόν με απλά λόγια το ανυπόστατο της θεωρίας αυτής.

Καταρχάς ο λιπώδης ιστός δεν διαθέτει την ικανότητα του σφιξίματος. Διαθέτει μόνο την ικανότητα του «μεγαλώματος». Τι σημαίνει αυτό;

Το λίπος στο σώμα μας μοιάζει με το λίπος που έχει μία μπριζόλα. Αυτό το άσπρο που αφαιρούμε σχεδόν πάντα. Έτσι είναι και το δικό μας λίπος. Αγκιστρωμένο στο σώμα μας .Ούτε σφίγγει, ούτε μετατρέπεται σε μυς (το έχω ακούσει και αυτό).

Το λίπος υπάρχει γιατί σε μικρή αναλογία το χρειαζόμαστε και σε μεγάλη γιατί τρώμε πολύ και δεν γυμναζόμαστε. Αυτό που γίνεται στο σώμα μας όταν ξεκινάμε την γυμναστική είναι μία αρχική κατακράτηση υγρών την οποία κάνει το μυικό σύστημα σαν φυσιολογική αντίδραση.Εκεί μπορεί να παρατηρηθεί μία πλασματική αύξηση βάρους.

Αυτό που συμβαίνει όταν γυμνάζεστε συστηματικά και σωστά και ταυτόχρονα κάνετε σωστή διατροφή είναι η σταδιακή αλλαγή της σύστασης του σώματος σας.

Το λίπος «καίγεται» και εμφανίζονται οι μύες σας. Ο μυς είναι πιο βαρύς από το λίπος και πολύ πιο συμπαγής. Γι αυτό πολλές φορές όταν γυμνάζεστε καιρό ζυγίζετε το ίδιο αλλά τα ρούχα σας είναι πιο άνετα.

Εν κατακλείδι.

Μην  φοβάστε την γυμναστική και ειδικά εσείς οι κυρίες μην φοβάστε τα βάρη. Η γυμναστική δεν φουσκώνει, το λίπος δεν σφίγγει και εννοείται η άθληση δεν σαμποτάρει το αδυνάτισμα, άλλα ίσα ίσα το βοηθάει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *