3 Εμπόδια Που Σαμποτάρουν Την Προσπάθεια Σας Να Χάσετε Βάρος

Έχετε απογοητευτεί με τα προγράμματα απώλειας βάρους που κατά καιρούς ακολουθείτε;

Πόσες φορές έχετε νιώσει έτσι; Πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και οι καλύτερες μέθοδοι αδυνατίσματος, συχνά δεν είναι βιώσιμες.

Εμπόδια Που Σαμποτάρουν Την Προσπάθεια Σας

Στη σύγχρονη κοινωνία με τους γρήγορους ρυθμούς, το άγχος, την καθιστική ζωή και την έλλειψη χρόνου, η ανθυγιεινή διατροφή έχει εισβάλει στις ζωές μας. Αυτές οι κακές συνήθειες μεταφέρονται και στις ζωές των παιδιών μας.

Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή έχει αντικατασταθεί από τα έτοιμα φαγητά, τα αλλαντικά, τις πίτσες και όλες τις επεξεργασμένες τροφές που υπάρχουν σήμερα σε αφθονία.

Το Απόλυτο Μυστικό Της Σχέσης Του Ύπνου Και Της Παχυσαρκίας

Η σύγχρονη ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη αθλητικής άσκησης, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους και την μείωση της άμυνας του οργανισμού ενάντια σε διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Προκειμένου να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και να κερδίσετε σημαντικά οφέλη για την υγεία σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφεύγετε τα τηγανητά και τις επεξεργασμένες τροφές και θα μειώσετε την ποσότητα του φαγητού σας, σε καθημερινή βάση.

Πρέπει επίσης να σταματήσετε όλα τα τσιμπολογήματα και τις επιδρομές στο ψυγείο. Εάν δεν έχετε πειθαρχία, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και συνεπώς το βάρος σας θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Τα άσχημα νέα είναι ότι εκτός από την παχυσαρκία, μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με την κακή διατροφή. Τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται και ίσως να είναι μη αναστρέψιμα, όταν πλησιάζετε την ηλικία των 50 ή 60 ετών και είστε σε κακή φυσική κατάσταση.

Είναι Απαραίτητη Η Καθημερινή Άσκηση;

Η σωματική δραστηριότητα είναι το 20% του προγράμματος για αδυνάτισμα. Πρέπει να προσπαθήσετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που παίρνετε, για να μπορέσετε να χάσετε βάρος. Οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής δραστηριότητας θα βοηθήσει.

Σίγουρα υπάρχει κάποια σωματική άσκηση που θα σας αρέσει και έτσι θα μπορείτε να ασκήστε καθημερινά. Μην ψάχνετε να βρείτε διάφορες δικαιολογίες, για να μην το κάνετε. Το κίνητρο που χρειάζεστε, είναι να μπορείτε να οραματιστείτε τον εαυτό σας, με άψογη σιλουέτα και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο αν έχετε κάποια σωματικά προβλήματα, μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας.

Θέστε Ρεαλιστικούς Στόχους

Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε σωστά το πρόγραμμά σας και να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους, για να μπορέσετε να χάσετε το ανεπιθύμητο βάρος και να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή. Αποφασίστε ποιο θα είναι το πρόγραμμά που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Σημειώστε σε ένα τετράδιο ή στον υπολογιστή σας, αναλυτικά το ημερήσιο πλάνο των γευμάτων σας.

Μην μειώσετε υπερβολικά τις ποσότητες και μην αφαιρέσετε πολλές ομάδες τροφών. Η στέρηση που θα νιώσετε, κόβοντας όλα τα αγαπημένα σας φαγητά, θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Ετοιμάστε την λίστα με τα τρόφιμα που χρειάζεστε και αγοράστε μόνο αυτά. Έτσι θα αποφύγετε τους πειρασμούς.

Επίσης σημειώστε τις ημέρες και τις ώρες, που θα διαθέσετε για τις προπονήσεις σας. Φροντίστε να μη παραφορτώσετε το πρόγραμμά σας, γιατί θα κουραστείτε πολύ γρήγορα. Τρείς φορές την εβδομάδα επί μία περίπου ώρα προπόνηση, είναι αρκετό.

Θα μπορέσετε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα, εάν ορίσετε κοινούς στόχους, μαζί με ένα άλλο άτομο. Θα είναι πιο ευχάριστο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο με παρέα.

Επίσης, η καθοδήγηση από κάποιον επαγγελματία, θα είναι πολύ χρήσιμη και θα σας βοηθήσει να πετύχετε σίγουρα και εύκολα τους στόχους σας.

Βοηθούν Οι Βιταμίνες Και Τα Συμπληρώματα;

Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούν να βοηθήσουν. Θα καλύψουν όλες τις ελλείψεις της καθημερινής σας διατροφής. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να είναι οργανικά και φυτικά.

Υπάρχουν συμπληρώματα διαχείρισης βάρους, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο. Κάποια άλλα είναι κατάλληλα για τον έλεγχο της όρεξης, αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που τρώτε.

Πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς ζητάτε από ένα συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να επιλέξετε το ιδανικότερο για σας.

Συνδυάζοντας καθημερινά την υγιεινή διατροφή, ένα πρόγραμμα ασκήσεων και ένα καλό συμπλήρωμα αδυνατίσματος, η επίτευξη των στόχων σας μπορεί να γίνει σίγουρη και εύκολη υπόθεση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *