Είναι Όλοι Οι Υδατάνθρακες Κακοί; Η Απόλυτη Αλήθεια Αποκαλύπτεται!

Είναι Όλοι Οι Υδατάνθρακες Κακοί; Η Απόλυτη Αλήθεια Αποκαλύπτεται!Μπορούν τελικά οι υδατάνθρακες να βλάψουν τη δίαιτα σας; Είναι δικαιολογημένος ο τρόμος που προκαλούν σε όποιον ξεκινάει μια δίαιτα;

Η έλλειψη εκπαίδευσης ανάμεσα στις μάζες είναι και ο κυρίαρχος λόγος που τόσες πολλές προσπάθειες απώλειας βάρους αποτυγχάνουν. Στην πραγματικότητα η έλλειψη γνώσης γεννάει αρκετές ανακρίβειες και δεισιδαιμονίες!

Μια τέτοια ανακρίβεια αναφέρεται στους υδατάνθρακες.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι υδατάνθρακες είναι όλοι κακοί και πως αν μειώσουν την κατανάλωση υδατανθράκων ή ακόμη καλύτερα να αποφύγουν εντελώς την λήψη τους, ότι η απώλεια βάρους θα γίνει εύκολη! Ωστόσο η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη.

Υπάρχουν δύο τύποι υδατανθράκων διαθέσιμοι: οι καλοί και οι κακοί. Εσείς πρέπει να αποφεύγετε τους ‘κακούς’ υδατάνθρακες, οι ‘καλοί’ υδατάνθρακες θα δώσουν στο σώμα σας την απαραίτητη θρέψη και ενέργεια που χρειάζεται.

Σ’αυτό το άρθρο θα σας αναφέρω το είδος των υδατανθράκων που πρέπει να καταναλώνετε και το είδος που πρέπει να αποφύγετε για να εξασφαλίσετε γρήγορη απώλεια βάρους!

Οι Κακοί Υδατάνθρακες

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο είναι ‘κακοί’ υδατάνθρακες.

Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν κάποιες θρεπτικές ουσίες στην φυσική τους κατάσταση, αλλά μόλις περάσουν από διάφορα στάδια επεξεργασίας χάνουν την θρεπτική και διατροφική τους αξία. Αυτό που απομένει είναι άδειες θερμίδες που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά μόνο να προσθέτουν βάρος.

Παραδείγματα τέτοιο τροφών είναι τα πατατάκια, το λευκό ψωμί, τα μακαρόνια, τα αναψυκτικά, τα κέικ, τα μπισκότα, τα ζαχαρωτά κλπ. Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσίας, εάν φυσικά θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος!

Οι τροφές αυτές περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη και όπως σίγουρα γνωρίζετε, η ζάχαρη έχει υψηλή περιεκτικότητα θερμίδων. Όση περισσότερη ζάχαρη καταναλώνετε τόσο ποιο πολύ βάρος βάζετε!

Τα τρόφιμα αυτά προσφέρουν πολύ λίγη θρέψη και επειδή έχουν πολύ λίγη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το σώμα σας πολύ εύκολα τα μετατρέπει σε λίπος.

Πέρα από την αύξηση βάρους, η συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη διότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αυξάνονται τόσο πολύ που γίνετε εξαιρετικά δύσκολο για την φυσική ινσουλίνη να ελέγξει τον διαβήτη!

Οι Καλοί Υδατάνθρακες

Τι είναι ‘καλοί’ υδατάνθρακες τελικά; Οι ‘καλοί’ υδατάνθρακες βρίσκονται συνήθως σε φυσικές τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τους σπόρους, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το σιτάρι ολικής αλέσεως κλπ.

Αυτές οι τροφές περιέχουν υδατάνθρακες, αλλά δεν σας παχαίνουν!

Σε αντίθεση με τους γρήγορους σε καύση υδατάνθρακες που έχουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι ‘καλοί’ υδατάνθρακες είναι αργής καύσης και παίρνουν περισσότερη ώρα να αφομοιωθούν από τον οργανισμό γι’αυτό και δεν παχαίνουν!

Επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες σας κρατάνε ‘γεμάτους’ για περισσότερη ώρα. Εάν υπήρξε ποτέ ένας φυσικός τρόπος για να μειώνετε την όρεξη σας, τότε είναι αυτός!

Να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ‘κακοί’. Παίρνοντας την σωστή απόφαση σχετικά με την κατανάλωση υδατανθράκων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια βάρους!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *