Αδυνάτισμα – Επιτάχυνση Σε 3 Βήματα

Αδυνάτισμα - Επιτάχυνση Σε 3 ΒήματαΌσον αφορά το αδυνάτισμα στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι είναι λάθος. Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τον παραδοσιακό δρόμο της σωστής διατροφής, άσκησης και να προσπαθήσετε να προχωρήσετε με τα αμφίβολα διαιτητικά προγράμματα που κατά καιρούς υποστηρίζουν οι διάσημοι, αλλά θα διαπιστώσετε ότι δε λειτουργούν. Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες δίαιτες δε λειτουργούν, είναι διότι είναι βραχυπρόθεσμες λύσεις για ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Εάν παλεύετε με το βάρος και θέλετε να αδυνατίσετε γρήγορα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα το οποίο αλλάζει ό,τι ξέρατε για το χάσιμο λίπους και την απόκτηση μυικής μάζας. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να δείτε το αδυνάτισμα ως αλλαγή τρόπου ζωής, και μόνο τότε θα πετύχετε σε βάθος χρόνου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να κατηγοριοποιήσετε τα φαγητά που σας αρέσει να τρώτε. Κάντε μια λίστα και συγκρίνετε και αντιπαραθέστε τις θερμίδες στο κάθε ένα. Θα συνειδητοποιήσετε ότι μερικά από τα πιο απολαυστικά φαγητά είναι γεμάτα θερμίδες και λίπη. Αντί να τα καταναλώνετε συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μία στήλη ώστε να τα απολαμβάνετε 1 ή 2 φορές το μήνα. Απομονώνοντας αυτά τα φαγητά ως μία πολυτέλεια, θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε πιο αποτελεσματικά και να προχωρήσετε με σχετική ευκολία. Θυμηθείτε, αυτό είναι μόνο η αρχή, όχι το τέλος.

Αφού απομονώσετε τη δίαιτα, κοιτάξτε στην κουζίνα σας και στα ντουλάπια και διαλέξτε τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα και δεν προέρχονται από φυσικά συστατικά. Για την ακρίβεια, εάν η λίστα συστατικών είναι μακροσκελής, με πολλές λέξεις που ακούγονται επιστημονικές, καιρός να ξεκινήσετε από το μηδέν. Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να τα κάνετε αυτά αμέσως, δεν πειράζει, πάρτε το χρόνο σας και προχωρήστε αργά. Δε χρειάζεται να βιαστείτε σε αυτό το βήμα, αυτό θα πρέπει να το θυμόσαστε. Πάρτε το χρόνο σας, διαλέξτε αργά, και καθώς αντικαθιστάτε κατεργασμένα τρόφιμα με φυσικά, θα δείτε αλλαγή.

Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε πραγματικά να χάνετε βάρος, και αυτό θα γίνει μέσω της άσκησης. Δε χρειάζεται να είσαστε στο γυμναστήριο όλη μέρα, ούτε να είσαστε σπουδαίος αθλητής, το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείτε το υφιστάμενο βάρος σας για να κάνετε απλά πράγματα στο σπίτι. Ξεκινήστε περπατώντας γύρω από το τετράγωνο για 15 λεπτά την ημέρα, αυξάνοντας το χρόνο σιγά σιγά. Όταν βρίσκεστε στο σπίτι και βλέπετε τηλεόραση, κάντε διαλείμματα και κάντε απλές ασκήσεις όπως pushups, καθίσματα κλπ. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσετε μυϊκή μάζα ενώ ψυχαγωγείστε.

Οι παραπάνω συμβουλές θα βοηθήσουν να ξεκινήσετε προς τα μπροστά. Μην αμελείτε να συνδυάζετε το αδυνάτισμα με δίαιτα, κίνηση κλπ. Χωρίς αλλαγή στη διατροφή και στην άσκησή σας, οι πιθανότητες αδυνατίσματος είναι σε βάρος σας. Παρ’ολα αυτά είναι δυνατόν, εάν είσαστε προσεκτικοί στην προσπάθειά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *