4 Παράξενοι Λόγοι Για Να Κόψετε Επιτέλους Τα Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά διαίτης δεν παχαίνουν. Τα Zero και τα Light δεν βλάπτουν την υγεία. Μπορείτε να πίνετε απεριόριστες ποσότητες. ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ και ΛΑΘΟΣ…

Είμαι σίγουρος για 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι όλοι όσοι διαβάζετε το άρθρο μου αυτοί της στιγμή, συμφωνείτε ότι τα αναψυκτικά κάνουν κακό στην σιλουέτα και αλλά και στην υγεία μας γενικότερα και μάχεστε αν χρειαστεί για να διαδοθεί αυτή η γνώση.

Το δεύτερο είναι ότι μόνο 6 στους 10 από όσους-όσες τάσσετε εναντία στα αναψυκτικά, τα αποφεύγετε ενεργά! Κάποιοι από εσάς, διαβάζοντας όσα γράφω, μπορεί τώρα κιόλας να έχουν λιγούρα για μια παγωμένη κόκα κόλα.

4 Λόγοι Για Να Κόψετε Τα Αναψυκτικά

Εικόνα από thoughtpursuits.com

Προσπαθήστε να κρατηθείτε λίγο στην θέση σας. Μπορεί όσα ακολουθούν να καταφέρουν να αποκόψουν κάποιους-ες από τα πανάκριβα κουτάκια που περιέχουν νερό, ανθρακικό, ζάχαρη και χρώματα.

1.  Τα Αναψυκτικά Συγκεντρώνουν Λίπος Γύρω Από Τα Όργανα Σας

Ναι. Αναφέρομαι σε επικίνδυνο λίπος, που είναι δύσκολο να το δείτε με τα μάτια σας. Βρίσκεται μέσα στο σώμα σας και όχι κάτω από το δέρμα στην κοιλιά και τους γλουτούς σας.

Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύετε από κάποια πάθηση λόγω αυτού του λίπους και ακόμα και αν επιδεινωθεί η κατάσταση σας, απλά δεν θα μπορέσετε να το δείτε.

Σε μια έρευνα που έγινε στην Δανία και για όποιον ενδιαφέρεται βρίσκεται εδώ, οι ερευνητές χώρισαν σε ομάδες τους συμμετέχοντες και τους ζήτησαν για 6 μήνες σε καθημερινή βάση, να πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη, αναψυκτικά διαίτης, γάλα σε ποσότητες που έδιναν τις ίδιες θερμίδες με τα αναψυκτικά ή νερό.

Το σύνολο σύνολο του λίπους παρέμεινε ίδιο σε όλους τους συμμετέχοντες, όμως αυτοί που έπιναν τα συνηθισμένα αναψυκτικά παρουσίασαν σημαντική αύξηση στο κρυμμένο λίπος, για παράδειγμα σε σημεία όπως το συκώτι και ο σκελετός.

2.  Τα Zero Και Τα Light Δεν Θα Σας Σώσουν

Υπάρχει δεδομένη εδώ και χρόνια μια λογική υπόθεση.

Αν σταματήσετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη και πίνετε τα τύπου “zero” ή “light”, η υγεία σας θα βελτιωθεί. Αν και λαμβάνοντας υπόψη τις θερμίδες κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αληθές, τα αναψυκτικά διαίτης κρύβουν τους δικούς τους κινδύνους.

Σε μια άλλη σοκαριστική έρευνα, η επιστήμονες παρατήρησαν 475 ενηλίκους για 10 χρόνια και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, παρουσίασαν 70% μεγαλύτερη αύξηση της περιφέρειας μέσης σε σύγκριση με αυτούς που δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά.

Αυτά τα ανέφερα μόνο και μόνο για να καταρρίψω τον μύθο ότι θα zero ή τα light δεν παχαίνουν.

3.  Μολύνουν Το Νερό Μας…

Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι απλό. Το σώμα μας δεν μπορεί να διασπάσει τα τεχνητά γλυκαντικά (αυτό και μόνο δεν είναι λόγος για να τα αποφύγετε;) και έτσι φεύγουν από το σώμα μας και ταξιδεύουν μέσα από τις σωληνώσεις της τουαλέτας μας.

Στην συνέχεια, ούτε οι σταθμοί βιολογικού καθαρισμού μπορούν να τα “τσακώσουν” και το ταξίδι τους συνεχίζεται μέχρι να καταλήξουν σε κάποια θάλασσα ή ποτάμι.

Για να μην σας βασανίζω, σε 19 διαφορετικές μετρήσεις που έχουν γίνει σε λίμνες και ποτάμια στις Η.Π.Α, καμία μονάδα βιολογικού καθαρισμού δεν κατάφερε να φιλτράρει τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

4.  Σας Γερνούν, Γρήγορα…

Ξοδεύετε πολλά χρήματα σε προϊόντα αντιγήρανσης, πολυβιταμίνες (δεν εννοώ γλυκομαννάνη κλπ) και γυμναστήρια, με σκοπό να διατηρήσετε την φόρμα και τη νεότητα σας, αλλά δεν έχετε απεξαρτηθεί ακόμα από την κόκα κόλα και την παρέα της.

Έτσι δεν είναι;

Λοιπόν. Ξέρετε τι αποτέλεσμα έχει η κάθε γλυκιά γουλιά στο σώμα σας; Μειώνει την πυκνότητα των οστών και δημιουργεί προβλήματα στα νεφρά.

Είτε κανονικά είτε light ή zero ή ό,τι θέλετε, θα αναψυκτικά περιέχουν χημικές ουσίες που αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας και είναι αυτά που σας τραβούν να συνεχίσετε να τα πίνετε!

Δεν θα αναφέρω τα λοιπά προβλήματα που προκαλούν στην υγεία σας. Έχετε πιάσει το νόημα.

Και Τώρα; Τι Μπορείτε Να Κάνετε;

Πιείτε αυτό: Για να κόψετε τα αναψυκτικά, χρειάζεστε κάτι που θα κοροϊδέψει λίγο τη γεύση σας. ]

Δοκιμάστε να ανακατέψετε έναν 100% φυσικό χυμό με σόδα (ή οποία προτείνεται από τους ουρολόγους σε όσους έχουν προβλήματα με τα νεφρά).

Θα καλύψετε με αυτόν τον τρόπο την διάθεση σας για κάτι γλυκό με φυσαλίδες χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με όσα σας ζάλισα τόση ώρα!

Έχετε Κάποια Πρόταση;

Αφήστε το σχόλιο σας και πείτε μου αν έχετε υπόψη σας κάποιο άλλο κόλπο που θα μας βοηθήσει να κόψουμε αυτή την κακιά συνήθεια που κανείς δεν την υποστηρίζει, αλλά δεν την σταματούν όλοι…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *