Μπορείτε Να Χάσετε Βάρος Τρώγοντας… Σταφύλι;

Σταφύλι και αδυνάτισμα

Μπορεί το σταφύλι ή να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας; Ποια είναι τα οφέλη του;

Με βάση το άρθρο που διαβάσαμε στο multi-news.gr, το σταφύλι έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία αλλά και το αδυνάτισμα.

  • Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο.
  • Το κάλιο είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό για την υγεία και το αδυνάτισμα μιας και αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.
  • Επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και δρουν ευεργετικά σε καταστάσεις δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων.
  • Τέλος, το σταφύλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πιο συγκεκριμένα σε φλαβονοειδή, τα οποία δρουν προστατευτικά σε διάφορες μορφές καρκίνου αλλά καταπολεμούν και τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνοντας και καθαρίζοντας τον οργανισμό.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες δίαιτες με μοναδικό τρόφιμο το σταφύλι που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Τελικά τι ισχύει; Έχουν αποτέλεσμα;

Όσον αφορά στις δίαιτες που ακούγονται για κατανάλωση σταφυλιού και μείωση βάρους φυσικά δεν μπορούν να έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

Καμία δίαιτα, η οποία αποκλείει ομάδες τροφίμων και δίνει έμφαση σε κάποιο τρόφιμο ή σε κάποια ομάδα τροφίμων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Για αυτό καλό είναι να αποφεύγονται!

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι δίαιτες που δεν ελέγχουν τους υδατάνθρακες (ναι… ακόμα και από τα φρούτα) σε γενικές γραμμές αποφεύγονται στην εποχή μας, γιατί δύσκολα μπορούν να έχουν αποτελέσματα.