Πρωτεϊνικές Δίαιτες – Γιατί Τις Απαξιώνουν Οι Ειδικοί;

Πρωτεϊνικές δίαιτες

Δείχνει σαν να είναι μόδα της εποχής μας, αλλά οι πρωτεϊνικές δίαιτες είναι γνωστές στην επιστημονική κοινότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τις περισσότερες φορές έχουν χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία παθήσεων και θεωρούνται πλέον η “βελτιστοποίηση” των προγραμμάτων δίαιτας με χαμηλούς υδατάνθρακες, λόγω του ότι περιορίζουν την λήψη μεγάλων ποσοτήτων λίπους, κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο βλάπτει τελικά την υγεία μας.

Διαβάστε επίσης σχετικά με την δίαιτα Ντούκαν!

Σε άρθρο του Onmed.gr που αναδημοσιεύθηκε στο Cretalive.gr, διαβάσαμε ότι:

“Όταν κάποιος κόβει τους υδατάνθρακες και ακολουθεί μια καθαρά πρωτεϊνική διατροφή, χάνει γρήγορα τα πρώτα κιλά, γιατί παρατηρείται αρχικά απώλεια των υγρών. Στη συνέχεια και εφόσον δεν καταναλωθούν υδατάνθρακες, ο οργανισμός αρχίζει να καίει το λίπος. Με τη διαδικασία αυτή παράγονται κετόνες, οι οποίες με τη σειρά τους μειώνουν το αίσθημα της πείνας και η δίαιτα συνεχίζεται με επιτυχία.”

Στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι: “Όταν οι κετόνες παραμένουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο αίμα, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές παρενέργειες.”

Το άρθρο δεν διευκρινίζει ότι οι παρενέργειες κρατούν μόνο τις πρώτες ημέρες, λόγω της μεγάλης αλλαγής στον τρόπο διατροφής μας, ούτε ότι σήμερα οι δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι πολύ διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο, λόγω των γρήγορων αποτελεσμάτων που προσφέρουν, αλλά και της βελτίωσης της υγείας μας σε βάθος χρόνου…

Δείτε τα θετικά και τα αρνητικά της πιο γνωστής πρωτεϊνικής δίαιτας στον κόσμο.

Ποια είναι η γνώμη σας; Έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο; Έχετε κάποια εναλλακτική πρόταση;