Γιατί Δεν Μπορείτε Να Κρατήσετε Τα Κιλά Που Χάνετε;

Αν έχετε κάνει πάνω από μια φορά δίαιτα στην ζωή σας, θα ξέρετε καλά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε να αντιμετωπίσετε, είναι το να μπορέσετε να κρατήσετε τα κιλά που χάσατε, όταν θα επιστρέψετε στην “κανονική” διατροφή σας.

Πιάτο με πολύ μικρή μερίδα

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κάνετε προσπάθεια να χάσετε πολλά κιλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, λόγω του ότι οι στερητικές δίαιτες “εξπρές” οδηγούν σε απώλεια μυϊκού ιστού και όχι λίπους, ο οποίος δυστυχώς επανακτάται δύσκολα.

Αυτό οδηγεί το σώμα στο να έχει λιγότερο μυϊκό ιστό και  περισσότερο λίπος, ενώ ο μεταβολισμός είναι πολύ αργός.

Το μυστικό είναι κρυμμένο στην ποσότητα που τρώμε!

Αυτή είναι που θα μας παχύνει αν την υπερβούμε και αυτή θα πρέπει να μειώσουμε για να χάσουμε βάρος.

Πολύ σημαντικά για να κρατάμε τον μεταβολισμό μας σε εγρήγορση είναι τα σωστά κατανεμημένα γεύματα, δηλαδή να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα ανά 3-4 ώρες περίπου (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό,  βραδινό και προ ύπνου).

Μια τέτοια συνήθεια θα βοηθήσει να κρατάμε σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να μην αισθανόμαστε έντονη πείνα. Καταναλώνοντας την σωστή ποσότητα από κάθε τροφή μπορούμε να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε.

Είναι καλό να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι το πιο σημαντικό δεν είναι απλώς να κατεβάσουμε την ζυγαριά, αλλά να διατηρήσουμε το βάρος μας φυσιολογικό για μια ζωή και πάνω απ΄όλα να διασφαλίσουμε την υγεία μας.