5 Εξωτικές Υπερ-Τροφές Που Δεν Γνωρίζατε Μέχρι Σήμερα

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο νου μας κάποιες τροφές που είναι γνωστές για την βοήθεια που μπορούν να σας προσφέρουν στο αδυνάτισμα.

Σήμερα θα σας δώσουμε μια λίστα με πέντε super foods που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και που σίγουρα μπορούν να ανανεώσουν την κουζίνα σας.

5 Super Foods

#1 – Φύκι

Το ψημένο nori, όπως λέγεται το φύκι, είναι ένα τραγανό σνακ από την Ιαπωνία που φτιάχνεται από λεπτές λωρίδες ψημένου ή φρυγανισμένου φυκιού, ελαφρώς αλατισμένες.

Αν αναρωτιέσαι πώς ακριβώς θα εντάξεις το φύκι στη διατροφή σου, η απάντηση είναι απλή! Καιρός για σούσι…

#2 – Γάλα Καρύδας

Μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα σε διάφορες συνταγές “προμηθεύοντας” τον οργανισμό σου με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγεία και ευεξία!

Θα το βρεις στα βιολογικά προϊόντα και τα μεγάλα καταστήματα super market. Ιδανικό για πιο ελαφριά γλυκά.

#3 – Κινόα

“Επιστημονικά” δεν ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών, αλλά είναι συγγενής με το σπανάκι, το παντζάρι και τον αμάραντο. Οι σπόροι του παρόλα αυτά καταναλώνονται όπως τα δημητριακά με περισσότερα πλεονεκτήματα από αυτά.

Αρχικά αν το ψάχνεις, καλύτερα να κοιτάξεις σε μεγάλα καταστήματα τροφίμων και super market στο προϊόντα από όλο τον κόσμο!

#4 – Λεμονόχορτο

Ίσως να μην το γνωρίζεις, αλλά δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Είναι ξυλώδες, σε σχήμα βολβού με άρωμα λεμονιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα φύλλα του.

Θα αποβάλει για χάρη σου όλες τις επιβλαβείς τοξίνες, ενώ οι λιποδιαλυτές ουσίες του θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά.

#5 Ζεόλιθος

Πρόκειται για πορώδες ορυκτό που βρίσκεται στο υπέδαφος και έχει δεκάδες χρήσεις, λόγω των ευεργετικών του συστατικών.

Θα το βρεις σαν φαρμακευτικό συμπλήρωμα διατροφής που θα σε βοηθήσει και θα γίνει ο αγαπημένος σου σύντροφος στη δίαιτα και τη γυμναστική.

Δεσμεύει τοξίνες και βαρέα μέταλλα που αποθηκεύονται στο λίπος και τα αποβάλλει μαζί με την καύση λίπους, απαλλάσσοντας τον οργανισμό από βλαβερές ουσίες.

Η λίστα δημοσιεύθηκε αρχικά στο tlife.gr.

Image credit: drpatsebastian.com