10 Υπερτροφές Που Καίνε Το Λίπος Και Σίγουρα Τις Γνωρίζετε

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας χορτάσουν, να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας και να κάψουν λίπος πολύ καλύτερα από κάποιες άλλες.

10 Υπερτροφές Που Καίνε Το ΛίποςΥπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι και αν φροντίσετε να εντάξετε αυτές τις υπερτροφές λίγο πιο συχνά στο πρόγραμμα διατροφής σας, τότε σίγουρα θα μπορέσετε να καίτε λίπος χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Το αδυνάτισμα μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση, απλά και μόνο με μια καλύτερη επιλογή τροφών!

Τα superfoods δεν είναι απαραιτήτως τροφές που βρίσκουμε μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα ή κοστίζουν πολλά χρήματα. Είναι τροφές που βρίσκονται… ανάμεσά μας!

  1. Βρώμη: Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, η βρώμη μας χορταίνει για πολλές ώρες. Οι υγιεινοί υδατάνθρακες που παρέχει ενισχύουν το μεταβολισμό και διευκολύνουν τη διαδικασία καύσης του λίπους.
  2. Αβοκάντο: Περιέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού.
  3. Αμύγδαλα: Παρέχουν υγιεινά λιπαρά που ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.
  4. Φακές: Καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Οι φακές παρέχουν επίσης υγιεινούς υδατάνθρακες, οι οποίοι ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό.
  5. Μπανάνες: Παρέχουν σημαντική ποσότητα υγιεινών υδατανθράκων που ενισχύουν τη διαδικασία καύσης του λίπους.
  6. Μύρτιλλα (blueberries): Μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο σε διατροφική αξία, το μύρτιλλο μας δίνει ελάχιστες θερμίδες αλλά σημαντική ποσότητα φυτικών ινών.
  7. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης κι έτσι εντείνει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα. Επίσης, περιέχει υγιεινά λιπαρά που ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό.
  8. Κινόα: Φυτική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, η κινόα κρατά μακριά την πείνα χωρίς να παρέχει πολλές θερμίδες. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών κι έτσι μας χορταίνει για αρκετές ώρες.
  9. Γκρέιπφρουτ: Αποτελείται κυρίως από νερό κι έτσι μας χορταίνει χωρίς να μας φορτώνει με θερμίδες.
  10. Καστανό ρύζι: Σε αντίθεση με το λευκό ρύζι, το καστανό ρύζι είναι εξαιρετικά θρεπτικό, καθώς παρέχει υγιεινούς και χορταστικούς υδατάνθρακες.